Spread the love
Lotta Gröning - Sanning eller konka

Sanning eller konka, Mona Sahlins politiska liv

Lotta Gröning och Mona Sahlin är lika gamla, de föddes båda två in i rörelsen och lekte båda två med Barbie. Mona organiserade sin lek och bildade Sveriges första Barbieklubb, Lotta tänkte inte ens tanken. Mona gick med i SSU, lärde sig partiet inifrån och blev skolad socialdemokrat. Lotta har jämt suttit utanför och hojtat.

Lotta Gröning - Kvinnans plats

Kvinnans Plats

Det var i den insikten jag till slut fann en väg in till Alva Myrdal. Inte ens hon var ”rumsren”, utan hon blev behandlad som många andra färgstarka kvinnor: bortmanövrerad och stoppad på viktiga poster, skickad utomlands eller nedtonad i inrikespolitiken.

Om du önskar att köpa några av mina böcker kan man skicka mig ett mejl.

Pris: 100 kr
Frakt: 29 kr

Sveriges statsministrar

Sveriges statsministrar under 100 år

Våren 2010 presenterade Albert Bonniers Förlag en av sina största satsningar på länge: Sveriges statsministrar under 100 år. En svit med biografier, från Karl Staaff till Fredrik Reinfeldt, berättar om de personer som ingår i svensk politiks mest exklusiva sällskap.

Genom deras liv och gärningar framträder processer och händelser som format det moderna Sverige: unionsupplösningen, demokratins seger, folkhemmet, världskrigens och depressionens påfrestningar, välfärdsstaten, EU-medlemskapet och globaliseringen.

Böckerna har skrivits av framstående statsvetare, historiker och publicister. Mats Bergstrand och Per T Ohlsson har fungerat som projektets huvudredaktörer.